HTML

Lehet jobb Magyarország?

A szavannák szemetese mindent eltakarít. Legközelebb talán Ön lesz az áldozat...

Friss topikok

Linkblog

Folytatódik az októberfeszt?

2010.10.11. 21:45 pimpalini

A magyar labdarúgó válogatott pénteken helyenként látványos, közönségszórakoztató játékkal 8:0-ra verte San Marino csapatát. A mérkőzésen bemutatott hajtós futball, eredményes támadójáték (a kapura lövések száma bőven 20 fölött volt) mellett mindenképp kiemelendő a játékosok pozitív hozzáállása. Az első félidő közepén már négy magyar gólnak örülhetett a publikum, ám csapatunk a biztos előny tudatában sem állt vissza, szinte az egész mérkőzésen nyomás alatt tartva az ellenfelet, hajtott a további találatokért. Ráadásul elmondható, hogy "sztárjaink" is alázattal viseltettek az összecsapáshoz, s az önbizalmukkal sem volt probléma. Szalai Ádám mesterhármasa mindenképp kiemelendő (abból az egyik pályázhat az év gólja címre), többek közt azért is, mert a csatár a klubjában mutatott szenzációs formáját mentette át a a nemzeti csapatba. Mellette Rudolf Gergely két gólt, Dzsudzsák Balázs egy gólt és több gólpasszt jegyzett. Koman Vladimir megszokott, már-már elvárt jó teljesítményét koronázta meg találatával, míg Gera Zoltán büntetőből szerzett gólja minden bizonnyal jót tesz önbizalmának, s a következő válogatott fellépéseken már a "régi", eredményesen és hatékonyan játszó "Gerzsont" láthatjuk. Talán a góloknál is fontosabb, a szemmel látható csapategység, gyakorlatilag nyomát sem lehetett látni annak a megosztottságnak, melyre Huszti Szabolcs néhány héttel ezelőtt utalt.

A fenti pozitív momentumokra nagy szüksége lesz csapatunknak, ugyanis holnap Finnország legjobbjaival mérkőzünk meg, ráadásul idegenben. A finn válogatott pedig jóval erősebb, mondhatni más kávéház, mint a pénteki ellenfelünk. Ezen a mérkőzésen már nem a jó játék, a sok gól, vagy épp a szép megmozdulások fognak dominálni. De meg kell mondjam, nem is ez számít. Egyetlen dolog a lényeg: a három pont megszerzése. Ugyanis egy ilyen "főpróba" után, egy önbizalommal fűtött, jó formában lévő játékosokból álló, eredményes támadófutballt is játszani képes csapattól csakis a győzelem lehet az elvárás. Mert a pénteki gála semmit sem ér, ha Finnországban nem szerzünk pontot, de inkább pontokat. S akkor elmondható, hogy a mieink számára, s minden magyar futballbarátnak édesen telt az október. Folytatódott az októberfeszt...

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény foci magyarország magyar válogatott eb selejtezők

A bejegyzés trackback címe:

https://keselyu.blog.hu/api/trackback/id/tr192363991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása