HTML

Lehet jobb Magyarország?

A szavannák szemetese mindent eltakarít. Legközelebb talán Ön lesz az áldozat...

Friss topikok

Linkblog

Ingyen virsli, ingyen sör, ingyen közlekedés

2010.05.02. 12:08 pimpalini

A fővárosi MSZP-frakció nem fér a bőrébe. Jó profihoz illően nem érdekli a vereség, meccs után rögtön elkezd készülni a következő fordulóra. Ezúttal az őszi önkormányzati választásokra. Jelmondat: Haza és haladás! A baj csupán az, hogy visszafelé az időben.

Horváth Csaba főpolgármester-jelölt belecsapott a lecsóba. 2013-ig bevezetné Budapesten az ingyen tömegközlekedést.

Mármost az európai viszonylatban is egetverően magas jegyárak eddig szemmel láthatóan nem csapódtak le a BKV fenntartási-, fejlesztési oldalán. A géppark siralmas állapotban van, a járatritkítások, vonalösszevonások sem a bevételekkel történő ügyes sáfárkodásról tanúskodnak. Végső soron ebből a szempontból olyan mindegy, hogy fizetünk-e érte, vagy sem.

Node a szocikra eddig nem volt jellemző a népnyúzás visszanyírbálása. A magyar piacgazdaság haszonélvezőinek zsebeit időről-időre áremelésekkel, irreálisan magas szolgáltatási díjakkal, különböző furmányos módszerekkel kiötölt "vámokkal", adókkal tömték meg. S a modern magyarországi szokásjognak megfelelően a pénzéért az ember fia legtöbb esetben semmit, vagy a minimumot, még éppen működőt kapta vissza. Az ingyenes tömegközlekedés ebbe a képbe nem fér bele. Ez üde színfolt. Most azt hagyjuk, hogy Osztyapenkón túl lakó honpolgár már nem budapesti és fizet, aki meg 45 méterrel a táblán innen él, az megússza.
Inkább időzzünk el kicsit a véletlenül sugallt mögöttes tartalom mezsgyéjén.
Mert a fontos az, hogy mit is jelent mindez? Milyen következtetések vonhatók le az egészből?
Tehát:

1. A vidékieket lesza*juk, fizessék csak meg ők a budapesti emberek közlekedését adóforintjaikkal, vagy konkrét jegyvásárlással. Az emberek megosztása továbbra is jelentős programpontot képez a párt ideológiájában.
2. A BKV és Budapest megengedheti magának az ingyen közlekedést.
3. Valószínűleg azért engedheti meg, mert bevezetésével nem következne be jelentős változás a költségvetés terén.
4. Mindez azért fordulhat elő, mert az eddigi jegybevételek nem érték el az érzékelhető szintet, mivel nem voltak (mindenki bliccelt), vagy sikerült sok-sok Nokia-s dobozt szinültig tölteni (ellopták).
5. A szoci apparátus rendkívül gyakorlatiasan áll hozzá a problémákhoz, s mivel veszített, igyekszik megvalósítani az egyenlőséget: ha már eddig ellopták a bevételt, s ez nem tetszett a népnek, most lopjon maga a nép. Ezzel lehet sok szavazót (vissza)szerezni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://keselyu.blog.hu/api/trackback/id/tr111968282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: fiatalítás Kádárral 2010.05.03. 00:07:49

Lehetnek éppen harminc-negyvenéves vezetői, kádárista szellemi örökségétől az MSZP láthatóan képtelen szabadulni. (Fotó: mszp.hu) A hétvégén a BKV díjmentességének ígéretével megkezdte az MSZP budapesti önkormányzati kampányát. A terv szerint a díjme...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása