HTML

Lehet jobb Magyarország?

A szavannák szemetese mindent eltakarít. Legközelebb talán Ön lesz az áldozat...

Friss topikok

Linkblog

Torz büszkeség

2010.08.31. 01:37 pimpalini

Magyarország ismét megbukott. Vagyis pontosabban nem maga az ország a 93 030 négyzetkilométerével, hanem annak lakossága. Ugyan nem oly mértékben, mint mondjuk egyes agymosott nyugati országok, de azért az egyes osztályzat még az marad, ami.

A lényegre térve történt ugyanis, hogy az egyik kereskedelmi csatorna - már elfelejtettem melyik, bár nem is fontos - feltette a bölcs kérdést a nézők felé egyik szép és tanulságos riportja kapcsán: "Örülne-e Ön annak, ha a gyermeke híres modell lenne?"

Mielőtt rátérnék a végső eredményre, röviden meg kell jegyeznem, véleményem szerint mennyire beteg az a világ, ahol a televízióban értékként, s olyan teljesítményként értékelik a magamutogatás világában elért sikert - mely nagymértékben születési adottság, s csak másodkézből az egyéni kvalitások eredménye - melyre - a szájába rágott kérdésben is ezt sugallva - oltári büszke lehet a szülő. Hát nagyon beteg. Kurvára elfajzott, értékválsággal küszködő, külsőségekben tobzódó, globális világunk süllyedő Titanic-ján a XIV. Lajos korabeli tükör előtt csokornyakkendőt igazgató, debil hozzáállás. Olyan ez, amit nagyon nehéz, sőt, lehetetlen megszokni. Az ember nehezen kerülheti ki, mondjuk akkor, ha nincs tévéje, jelentősen szelektál az internet böngészésekor, s az újságokat is vigyázva veszi kezébe.

Egyszóval az eredmény 54 % igen lett. Ehhez igazán gratulálok. Magához a műsorhoz is, ámde ezt a fajta szart már megszokhattuk, így nem meglepő, hogy az a hír, hogy egy 15 éves magyar fruska sztár valahol Párizsban, s divatlapok címlapján pózolhat. De a lakosság véleménye azért érdekes, elgondolkodtató.

Persze lehet, hogy bennem van a hiba. Mert én aztán baromira nem örülnék neki. Igen. Én annak örülnék igazán, azt a rézfánfütyülőjét, ha a gyermekemből híres orvos, Nobel-díjas, vagy aközeli tudós, olimpiai bajnok sportoló, tehetséges művész, elismert építész válna! Arra igenis büszke lennék. Még akkor is, ha tudom, hogy ez a mai világban nem eladható és nem hírértékű...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keselyu.blog.hu/api/trackback/id/tr342260531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.09.24. 00:11:14

Nahát, nahát én erről meg nem is tudtam:)) Idáig!
A poszt jó, azonosulok azzal amit leírtál és szomorkodhatunk együtt, ezen a torz büszkeségen!

pimpalini 2010.09.24. 13:22:52

@Horizont:

Az a jó(vagy épp rossz), hogy a televíziló napról-napra szolgáltat ilyen nyalánkságokat, de egy idő után már fel sem tűnik, hogy valójában mekkora hülyeségekkel bombázzák az embert...:)

Horizont 2010.09.24. 15:48:27

@pimpalini: te pont annyi idős vagy, vagyis pont annyira fiatal mint a fiam, nem emlékezhetsz, de a '60-as évek végén voltak a Ki Mit Tud?-ok istenem mennyire normálisabbak voltak mint most ezek!
Amiért külön pipa vagyok a korhatár nélküliség!Meg áll az ember esze. Mondjuk én még azt se szeretem ha egy kisgyerekből versenysportolót akarnak a szülei és eszementen hordják a sportra. Vagyis én mindenért haragszom amikor abnormális dologra kényszerítenek egy kisgyereket, még ha azt is mondja hogy ő akarja!A biológiát az élet során soha nem szabad becsapni. Rövid távon talán elmegy hosszú távon rombol!

Horizont 2010.09.24. 15:49:00

Ma a blogmotor nagyon rosszalkodik!:(

pimpalini 2010.09.24. 20:19:53

@Horizont:

Emlékszem rá, mert a 80-as években még volt...:) Mondjuk nekem nem jött be, de valóban jobb, mint a mostaniak. Nekem azért is tetszett jobban, mert kategorizált. Vagyis nem arról szólt, hogy hasonlíts össze különböző stílusokat, műfajokat egymással, mint az a műsor, ahol Tabáni nyert.

Különben az is poszttéma, csak lusta voltam megírni...:)

Sok kisgyermeknek elveszik a gyermekkora, ez tény. A sport még önmagában nem lenne gond, csak kérdés, mennyire szükséges a versenysportember kitenyésztéséhez némi dopping, mert amennyiben nagyon, akkor ugye pont az egészség vonzata esik sutba a dolgoknak...:)
süti beállítások módosítása